Terug naar overzicht

Joshi’s kleurrijke vooruitblik voor S/S 2024

21 Mar 2024

Ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen in brillenmode die uniek zijn in hun soort? In deze blog nemen we je mee op een boeiende ontdekkingsreis door de kleurrijke wereld van brillenfashion.

Bij Joshi Eyewear zetten we ons continu in om jou te verrassen met de laatste trends in brillenmode.

Deze lente duiken we dieper in de kleur van het jaar 2024,  die natuurlijk ook schittert in onze Joshi Collectie, en verkennen we de kleurtrends die het lente-en zomerseizoen zullen bepalen.

Maar dat is nog niet alles! We delen exclusief met jou onze voorspellingen voor de kleuren die in de herfst de show gaan stelen bij de brillentrendsetters.

Kleur van het jaar 2024 

Kleurvoorspelling is een fascinerend proces, waarin creativiteit, onderzoek en data-analyse samenkomen. Kleureninstituut Pantone koos ‘Peach Fuzz’ als  kleur van het jaar.

Pantone omschrijft de kleur als ‘een velours-achtige perzikkleur’. Deze zachte oranje tint is warm én tegelijkertijd ook helder.  De kleur zit tussen roze en oranje in en komt uit het lentepalet. 

De kleur roségoud die je nog steeds in heel veel brillencollecties tegenkomt, komt wel heel dicht in de buurt van deze tot kleur van het jaar uitgeroepen trendkleur. Blijven inkopen dus!

Joshi 7922-5 

Joshi 8096-7 

Joshi 8142-1 

Peach Fuzz op de catwalk & in de Joshi Collectie

De afgelopen maanden stond Peach Fuzz regelmatig in het middelpunt op de fashion week-catwalks in Milaan, Parijs, NY, Kopenhagen en Londen.

En Joshi zou Joshi niet zijn als wij deze knappe kleur niet in de collectie zouden hebben.
 

Joshi 7922-5 & 8124-3

Joshi 8141-4

Joshi 8137-1

Joshi 8122-2

Snoepkleuren en pastels voor S/S 2024

In het verlengde van deze fluffy kleur van het jaar, nemen we je mee naar de andere kleurentrends die dit voorjaar en deze zomer domineren. 

En dat zijn de op snoep beluste pastelkleuren en transparante watertinten

Pastels zie je ieder jaar terug in het modebeeld. Ze bieden een tijdloze aantrekkingskracht. Het zachte kleurenpallet zie je vooral verschijnen tijdens de lente en zomer. Logisch, want warmere dagen vragen om lichtere tinten.


Joshi 8125-2 

Joshi 8129-2 

Joshi 8124-3 


Joshi 8128-4 

Joshi 8020-7


Joshi 8129-3 


Joshi 8120-4 


Joshi 8119-2 

Joshi 7990-5 

Joshi 8141-2-3 

Joshi 8128-3 

Najaar 2024: Joshi Collectie altijd spot-on

Deze lichte en transparante kleuren domineren ook dit najaar. En dat is best opvallend, want het pastelkleurige kleurbeeld zien we normaliter niet het hele jaar rond.

Tijdens de MIDO beurs in Milaan, begin februari van dit jaar, werden we volop verlekkerd met pastelkleuren en shine through tinten. We hebben ons niet ingehouden dus eat your heart out voor het komende herfst-/ winterseizoen!

Pastel ook voor mannen!

En denk je nu dat alleen de dames kiezen voor deze softe tinten? Niets is minder waar!
De voortdurende verschuiving binnen de mannenmode - waardoor de grenzen van gender beginnen te vervagen - heeft er ook voor gezorgd dat pasteltinten hun grenzen hebben verlegd en dus een breder marktsegment aanspreken. Een trend die waarschijnlijk alleen maar zal uitbreiden.

Ik citeer hier Edwin van den Hoek (trendwatcher): “Feminisering binnen de mannenmode wordt steeds duidelijker zichtbaar. Dat wil zeggen: elementen/kleuren/stoffen die traditioneel geassocieerd worden met vrouwelijke mode komen steeds vaker voor in mannenkleding."

"Voor de zomercollectie van 2024, zal de nadruk liggen op pasteltinten,” vervolgt Van den Hoek. “Deze kleuren worden toegepast in onder andere materialen voor summer suits, transparante stoffen en softe jerseys voor shirts en polo's.”

Pakken in pastel

Tijdens de laatste editie van Pitti Uomo, de Italiaanse modebeurs die bekend staat om zijn 'Pitti Peacocks' (paradijsvogels in pak), bleken niet de nette heren in klassieke driedelige pakken te overheersen, maar de mannen die kozen voor pastelkleurige en snoepkleurige jasjes en pakken. 

Dus maak je op voor een kleurverschuiving in de mannenmode en ga er maar van uit dat de mannenbrillenmode op de voet volgt.

Volg ons voor de laatste trends

Met onze blogs en onze constante inspiratie input op onze socials houden we je op de hoogte van de nieuwste trends en inzichten in de brillenmode. Met Joshi Eyewear blijf je altijd voorop lopen.

Wellicht heb je als inkoper alles al op een rijtje, maar wie weet zoek je nog inspiratie voor een vernieuwende, frisse en betaalbare brillencollectie. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op en we plannen een afspraak 06 38 75 48 34.

En hartstikke fijn als je ons blijft volgen voor meer trends en inzichten! 

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs