Terug naar overzicht

Green is taking over!

20 Feb 2023

​Trendbewust als wij zijn, ontwierpen wij afgelopen jaar al een flink aantal Joshi’s met de kleur groen in de hoofdrol. In deze trendblog hebben we onze green beauties voor je op een rij gezet.


Als je op Google zoekt naar ‘groen’ krijg je gigantisch veel hits. Groen is hot, ook in de mode-industrie. Wij schreven er al over in ons color report van november 2022: green is taking over. Ook spotten we begin februari veelvuldig de kleur groen tijdens ons bezoek aan de MIDO én in de etalages van dé modestad Milaan

Kleurgigant

De kleur groen begon de laatste jaren als een kleine stip aan de horizon, maar is ondertussen uitgegroeid tot een echte kleurgigant. Een kleur die ook langzaam de modewereld in verschillende tinten onderdompelt.

J8081-3
 

Waarom groen?

Het is niet zo vreemd dat groen het zo goed doet. Groen stemt positief, geeft een gevoel van hoop, staat voor een nieuwe start. Groen is voor de meeste mensen een rustgevende kleur, in tegenstelling tot bijvoorbeeld 'agressievere' kleuren als rood, oranje en geel. De kleur wordt geassocieerd met een gevoel van veiligheid. En groen staat voor de weg naar verduurzaming.
 Joshi 7922-10


Joshi 7961


Joshi 7957-11

 

Groen is een kleur waar je niet zo snel op uitgekeken raakt en dat is natuurlijk een extra fijn verkoopargument voor een relatief kostbare uitgave als een brilmontuur.

Daarnaast is het een kleur die door zowel mannen als vrouwen wordt gedragen. Een echte kameleon.

Combineren

Joshi 8061-9


Groentinten - dus ook die groene bril - zijn eindeloos te combineren en dat zorgt er eveneens voor dat dit zo’n fijne en populaire kleur is. Prachtig met okergeel, havanna of zachtroze (lekker girly). In combinatie met clean wit, betrouwbaar blauw of stoer zwart maak je met groen een klassiek statement.

 

In de huidige Joshi-collectie komt deze trendkleur terug in verschillende nuances en materialen. Van mosgroen tot turkoois en olijfgroen. Als combinatiekleur met bijvoorbeeld het nog steeds oh zo geliefde roségoud en qua materialen van beta-titanium, Monel tot het überhippe HDC acetaat.

Keuze genoeg dus!

Om het je makkelijk te maken, hebben we de mooiste exemplaren voor je geselecteerd in deze blog. Dompel je onder in een zee van groene Joshi-brillen.
 

Joshi 7990


 

Joshi 7979-7


Joshi 8086


Joshi 7887-4

 

 

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs