Terug naar overzicht

Nieuwe trendkleur: Black Beauty

20 Apr 2023

Verheug je in 2023 op heel veel kleur, waaronder natuurlijk groen. Maar… there’s a new kid in town. Een nieuwe trendkleur die ons hart sneller laat kloppen. Het jouwe ook?


Ruim een jaar geleden zag ik een trendverandering aankomen. De jarenlange dunrandige metaaltrend werd bescheiden doorbroken door nieuwe ontwerpen van acetaat. Bespeurde jij het ook?
 
Maar dat niet alleen. Ik zag tussen de kleurmonsters een nieuwe kleur opduiken die ik een, twee, drie niet had zien aankomen.
 
Want op dat moment overheersten lichte transparante tinten in alle brillencollecties. Dat viel te verklaren. Na die nare periode van lockdowns en alles wat daarmee te maken had, waren we met z’n allen op zoek naar openheid en luchtigheid. Dat gevoel vertaalde zich in de mode en dus ook in de eyewear industry door het gebruik van vrolijke tinten, lichte kleuren en transparantie.
 
Daarom was ik ook niet bedacht op die nieuwe trendkleur: zwart. Het paste gewoonweg niet in het plaatje in mijn hoofd. Hoewel ik natuurlijk ook had gezien dat grote productdesigners deze nieuwe kleur wel al in hun collecties hadden opgenomen. Denk aan Alessi en Hans Grohe. En jij zag vast ook de industriële look met zwarte stalen kozijnen, trappen en deurklinken opduiken in talrijke woonprogramma’s op TV?!

 


Geïnspireerd door dit alles, voegde ook ik bedachtzaam wat zwart toe aan de Joshi-collectie. In eerste instantie als try out door drie van onze bestlopende brillen in matzwart te produceren. En je raadt het al. Deze nieuwelingen werden bijzonder goed ontvangen.

J7922-9


J7887-13


J8061-8 en J8004-9

 

Fashion forward vibe

Toen we begin februari de eerste stappen zetten op de fiera in Milaan viel het ons daar ook meteen op. De gesignaleerde nieuwe kleurtrend was ook hier in alle brillencollecties doorgedrongen. Variërend van glanzend gitzwart, klassiek antraciet, mat zwartbruin, grafietzwart en het nieuwe charcoal; zwart met een vleugje blauw.
 


Je begrijpt dat ik vanaf dat moment met volle overtuiging deze trendkleur heb opgenomen in onze Joshi-collectie.

De resultaten van onze creaties op de MIDO laten zeker nog een klein half jaartje op zich wachten. Maar dat je daarin vaak de kleur zwart gaat zien, kan ik je nu al verklappen.

Om je geduld niet op de proef te stellen en je nu alvast te inspireren, laat ik je hieronder alvast de mooiste Black Beauty's uit de actuele Joshi Eyewear collectie zien.


J7887-13


J8061-1


J8084-1


J8106-4


J8085


J8106-4


J8082-1

 

Thank you

Dank je wel voor het lezen van deze blog. Wil je regelmatig op de hoogte blijven van alles wat met brillenmode en trends te maken heeft, volg ons dan ook op Instagram en Facebook. De mooie kiekjes (met dank aan Irene van Wel fotografie) die je daar ziet, mag je trouwens zonder kosten en zonder problemen (ze zijn namelijk rechtenvrij) gebruiken om je eigen mediakanalen te voorzien van fashion forward beeldmateriaal.

Vind je het leuk om meer van onze blogs te lezen? Die vind je hier op onze website.

Of abonneer je op onze Trend Eyes Update, zodat je altijd als eerste de laatste update in jouw mailbox ontvangt. En nee, we zullen je niet spammen. Good news only. :-)

 

Geschreven door:

Ilse Kruijtzer

Laatste Blogs